Cara Dapatkan Penyata Bank Maybank Online Terbaru

In TOTURIAL
Cara Dapatkan Penyata Bank Maybank Online 1

Penyata bank sebenarnya sangat penting untuk urusan sesuatu seperti urusan loan rumah dan loan peribadi. Pihak pemberi pinjam selalunya meminta penyata bank di mana gaji kita masuk untuk bukti adanya transaksi di dalam akaun bank.

Artikel kali ini saya akan tunjukkan cara dapatkan penyata bank di bank Maybank secara online dan tidak perlu pergi beratur di kuanter bank untuk mendapatkannya. Apa yang penting adalah, anda mempunyai akaun Maybank2u atau sudah daftar untuk login di Maybank2u.

Untuk pengatahuan semua, Maybank2u versi lama sudah tidak digunakkan lagi dan digantikan dengan versi terbaru. Mungkin banyak orang yang keliru atau susah mendapatkan penyata bank dengan versi terbaru. Tapi jangan risau, disini saya akan tunjukkan secara ringkas dan mudah untuk mendapatkan penyata bank anda di maybank2u.

Cara Dapatkan Penyata Bank Maybank Online

1. Buka Laman Web maybank2u.com.my dan login seperti biasa iaitu masukkan username.

2. Kemudin masukkan kata kunci atau Password

Cara Dapatkan Penyata Bank Maybank Online 2

3. Setelah itu, anda akan masuk ke dashboard maybank2u. Kemudian klik area anak panah seperti gambar di bawah.

Cara Dapatkan Penyata Bank Maybank Online 3

4. Skrin seterusnya seperti gambar di bawah, Biarkan menu kepada All Transaction History dan ubah menu sama ada Last 30 Days/ Last 60 Days/Last 90 Days. Kemudian klik VIEW STATMENT.

Cara Dapatkan Penyata Bank Maybank Online 4

5. Yang terakhir sekali, apabila statement bank atau penyata bank keluar tekan simbol Save seperti contoh di bawah dan bolehlah print statment tersebut.

Cara Dapatkan Penyata Bank Maybank Online 5

Login maybank2u di atas adalah versi terbaru. Versi lama maybank2u sudah tidak digunakan lagi dan digantikan yang terbaru.

You may also read!

Mudahnya Bayar Bil Secara Online Tanpa Beratur

Mudahnya Bayar Bil Secara Online Tanpa Beratur

Pernah bayar bil? mesti pernahkan? perhatikan setiap bulan terutamanya apabila hari gaji masuk, kuanter seperti Pejabat Pos, Kuanter Bank,

Read More...
8 Makanan Yang Harus Dielak Ketika Perut Kosong

Makanan Yang Harus Dielak Ketika Perut Kosong

Artikel kali ini kita akan berkongsi sedikit info namun sangat berguna dalam kehidupan seharian kita iaitu makanan yang harus

Read More...
pohon bajakah penyembuh kanser

Pohon Bajakah Penyembuh Kanser : Penawar Penyakit Kanser

Heboh baru-baru ini di negara jiran kita iaitu Indonesia terdapat satu pohon yang di percayai mampu menjadi penyembuh penyakit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu