Pekerja LPT2 Disangka Pencuri Lembu

In TERKINI

Malang bagi kontraktor LPT2 yang dikepung oleh penduduk kampung yang disangka sedang mencuri lembu di kawasan lebuh raya berdekatan dengan kampung Chabang, kertah. Penduduk kampung tersebut menyangka mereka sedang melakukan aktiviti tidak bermoral iaitu mencuri lembu.

Bagaimanapun kesemua pekerja tersebut dilepaskan selepas diberi penjelasan perkara sebenar. Kontraktor daripada LPT2 Sdn. Bhd. yang juga merupakan anak syarikat PLUS Malaysia Berhad melakukan kerja-kerja menangkap haiwan berkenaan kerana haiwan tersebut menggangu pengguna dan membahayakan pengguna sepanjang lebuh raya terbabit.

Ikuti berita penuh di: kosmo.com.my

Apa kita takuti adalah keselamatan pengguna jalan raya yang boleh mengundang bahaya kerana haiwan seperti lembu ini sering berkeliaran di jalan-jalan termasuk lebuh raya.

Pendapat peribadi, sememangnya tindakan seperti pihak berwajib mengangkut haiwan berkeliaran di jalan-jalan utama adalah satu tindakan yang betul dan yang dipertanggungjawab adalah pemilik haiwan berkenaan kerana melepaskan ternakan mereka. Mungkin pihak berwajib perlu tegas terhadap pemilik haiwan yang membiarkan haiwan mereka berkeliaran yang boleh mengundang bahaya pada pengguna jalan raya.

You may also read!

7 Makanan Diet Untuk Kesihatan Yang Betul Agar Kurus Dan Sihat

7 Makanan Diet Untuk Kesihatan Yang Betul Agar Kurus Dan Sihat

Saya nak kurus, Makanan Diet saya, kena buang nasi dari menu harian saya. so saya kena elakkan makan nasi.

Read More...
Kenali Jenis Jerawat Yang Selalu Tumbuh Di Muka

Kenali Jenis Jerawat Yang Selalu Tumbuh Di Muka Dan Di Badan

Mungkin semua orang pernah atau sedang mengalami masalah jerawat pada muka. Walaubagaimanapun, jerawat sebenarnya bukan sahaja tumbuh pada muka,

Read More...
ikhtiar doa sakit gigi

Doa Sakit Gigi Agar Sembuh Yang Ramai Tidak Tahu

Kali ini saya akan berkongsi dengan anda beberapa kaedah dan doa sakit gigi agar sembuh. Sebelum itu, admin nak

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu