Isu Golongan Songsang LGBT Di Malaysia

In AGAMA, KELUARGA
isu lgbt di malaysia

isu lgbt di malaysia

Artikel kali ini saya akan kupas sedikit tentang isu golongan songsang LGBT Di Malaysia. LGBT merujuk kepada golongan songsang yang mengamalkan kehidupan selain dari kebiasaan dari manusia normal.

LGBT merujuk kepada Lesbian, Gay, Biseksual dan transgander/transeksual. golongan ini sebenarnya keliru untuk menentukan identiti sebenar ditambah pula gaya hidup dan persekitaran yang mempengaruhi.

Sebabai ringkasan, Lesbian merujuk kepada golongan perempuan yang lebih cendrung kepada kaum sejenis. perasaan dan kemahuan dari segi sex lebih kepada kaum sejenis.

golongan ini juga lebih selesa mengamalkan gaya hidup seperti lelaki namun bukan semua. Gay pula merujuk kepada golongan lelaki yang meminati kaum sejenis daripada kaum hawa. manakala golongan Biseksual adalah orientasi seksual di mana seseorang tertarik baik kepada lawan jenis maupun sesama jenis. yang terakhir transeksual atau transgander. Transgander ialah sesorang lelaki atau wanita yang mengubah jantina biologi mereka dan adakalanya tidak konsisten.

istilah LGBT ini wujud pada awal 90an lagi merujuk kepada golongan ini. pada hari ini golongan ini semakin ramai dan lebih malang lagi mereka dengan berani menuntut hak mereka.

pendapat saya Bukan isu hendak meminggirkan golongan songsang LGBT Di Malaysia tetapi bagaimana kita rakyat malaysia hendak menghadapi dan mencari penyelesaian isu ini namun saya berpendapat adalah tidak wajar mengiktiraf golongan ini melaikan mencari penawar memandangkan negara kita adalah sebuah negara Islam.

kata Setiausaha Yayasan Ihtimam Malaysia (YIM – sebuah NGO di bawah Jakim) Dr Mohd Izwan Md Yusof. Homoseksual dalam Islam adalah satu jenayah yang melanggar tatasusila kekeluargaan dan kemasyarakatan.

Allah SWT telah menjelaskan tentang liwat dan perlakuan yang berlaku di kalangan umat Nabi Lut a.s sebagai perbuatan keji melalui firmannya dalam Surah al A’raf:80-84.

Allah SWT memang telah menurunkan azab kepada umat Nabi Lut di atas perlakuan homoseksual yang jelas bertentangan dan dilarang dalam agama Islam.

 

 

 

You may also read!

toturial Cara Menggunakan Kinemaster

Cara Menggunakan Kinemaster: Ubah Background Video – Toturial By Rolland

Pernah menggunakan Kinemaster? Kinemaster adalah sebuah aplikasi untuk membuat dan mengedit video melalui android. Bagi yang tidak mempunyai PC,

Read More...
Khasiat Madu Kelulut Untuk Kesihatan Badan Dan Kecantikan Diri

Khasiat Madu Kelulut Untuk Kesihatan Badan Dan Kecantikan Diri – Amalan Sunnah

Khasiat Madu Kelulut telah terbukti melalui kajian sains dari segi perubatan. Selain itu ia adalah amalan sunnah iaitu salah

Read More...
haiwan ular jenis ular tedung

Jenis Ular Yang Perlu Anda Tahu Untuk Langkah Keselamatan

Sebut sahaja ular mesti banyak di antara kita yang takut, geli dan fobia dengan haiwan jenis ini. Apa tidaknya

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu