Anda Pencinta Kucing? Ketahui Fakta Menarik Tentang Kucing

In TAHUKAH ANDA
fakta menarik tentang kucing

fakta menarik tentang kucing

Kucing merupakan haiwan kesayangan setiap orang. Hampir semua rumah mempunyai haiwan jinak ini dan kemanjaan haiwan ini menyebabkan haiwan ini sering disayang dan dibelai. Ada beberapa Fakta menarik tentang kucing yang anda perlu tahu.

Fakta Menarik Tentang Kucing

Tahukah anda jantung kucing berdegup 160-240 seminit. Apabila usia kucing itu semakin tua atau berusia, degupan jantungnya akan berkurang.

Kucing boleh menyesuaikan haba atau kepanasan disebabkan keturunan kucing berasal daripada gurun oleh itu ia boleh menerima haba dengan baik.

kucing juga boleh bermimpi sewaktu tidur sama seperti manusia. Apabila kucing tidur dengan nyenyak, otak kucing boleh mengeluarkan gelombang yang menyebabkan mimpi.

Kucing juga boleh makan makanannya tanpa mengunyah. Makanan itu juga mudah dicerna oleh kucing.

Kucing juga boleh berpeluh. kucing berpeluh bukan melalui kulitnya tetapi kucing berpeluh melalui tapak kakinya.

Pendengaran kucing juga sangat sensitif daripada manusia. Tahukah anda pendengaran kucing 65 khz, sedangkan manusia 20 khz.

Kucing merupakan haiwan pemburu yang hebat dan lebih tangkas daripada anjing. Daya survivl kucing adalah lebih lama berbanding dengan anjing sewaktu berada dalam hutan.

You may also read!

Mudahnya Bayar Bil Secara Online Tanpa Beratur

Mudahnya Bayar Bil Secara Online Tanpa Beratur

Pernah bayar bil? mesti pernahkan? perhatikan setiap bulan terutamanya apabila hari gaji masuk, kuanter seperti Pejabat Pos, Kuanter Bank,

Read More...
8 Makanan Yang Harus Dielak Ketika Perut Kosong

Makanan Yang Harus Dielak Ketika Perut Kosong

Artikel kali ini kita akan berkongsi sedikit info namun sangat berguna dalam kehidupan seharian kita iaitu makanan yang harus

Read More...
pohon bajakah penyembuh kanser

Pohon Bajakah Penyembuh Kanser : Penawar Penyakit Kanser

Heboh baru-baru ini di negara jiran kita iaitu Indonesia terdapat satu pohon yang di percayai mampu menjadi penyembuh penyakit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu