Anda Pencinta Kucing? Ketahui Fakta Menarik Tentang Kucing

In TAHUKAH ANDA
fakta menarik tentang kucing

fakta menarik tentang kucing

Kucing merupakan haiwan kesayangan setiap orang. Hampir semua rumah mempunyai haiwan jinak ini dan kemanjaan haiwan ini menyebabkan haiwan ini sering disayang dan dibelai. Ada beberapa Fakta menarik tentang kucing yang anda perlu tahu.

Fakta Menarik Tentang Kucing

Tahukah anda jantung kucing berdegup 160-240 seminit. Apabila usia kucing itu semakin tua atau berusia, degupan jantungnya akan berkurang.

Kucing boleh menyesuaikan haba atau kepanasan disebabkan keturunan kucing berasal daripada gurun oleh itu ia boleh menerima haba dengan baik.

kucing juga boleh bermimpi sewaktu tidur sama seperti manusia. Apabila kucing tidur dengan nyenyak, otak kucing boleh mengeluarkan gelombang yang menyebabkan mimpi.

Kucing juga boleh makan makanannya tanpa mengunyah. Makanan itu juga mudah dicerna oleh kucing.

Kucing juga boleh berpeluh. kucing berpeluh bukan melalui kulitnya tetapi kucing berpeluh melalui tapak kakinya.

Pendengaran kucing juga sangat sensitif daripada manusia. Tahukah anda pendengaran kucing 65 khz, sedangkan manusia 20 khz.

Kucing merupakan haiwan pemburu yang hebat dan lebih tangkas daripada anjing. Daya survivl kucing adalah lebih lama berbanding dengan anjing sewaktu berada dalam hutan.

You may also read!

Cara Delete Atau Buang Iklan Di Mudah.my Guna Telefon Bimbit

Cara Delete Atau Buang Iklan Di Mudah.my Guna Telefon Bimbit

Sebelum ini saya ada post satu artikel yang menunjukkan cara-cara mengiklan barang di mudah dengan menggunakan smartphone. Artikel tersebut

Read More...
Banyaknya Khasiat Lemon Yang Tidak Diketahui Ramai

Banyaknya Khasiat Lemon Yang Tidak Diketahui Ramai

Pernah dengar lemon? Tahu apa khasiatnya? Lemon adalah sejenis buah dari keluarga limau serta kulit berwarna kuning dan mempunyai

Read More...
Punca Penyakit Asma Dan Cara Mengubati

Punca Penyakit Asma Dan Cara Mengubati Asma

Apakah itu Penyakit Asma? Penyakit asma atau lebih dikenali dalam masyarakat kita lelah, adalah satu keadaan di mana saluran

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu