Anak Lambat Bercakap? Ini Doanya

In AGAMA, KELUARGA

Anak adalah anugerah yang tidak ternilai bagi pasangan suami isteri. Anaklah penghibur dihati sedang duka dan kesunyian. Dengan telatah dan petah bercakap dapat menghiburkan hati para ibubapa. Namun antara masalah yang dihadapi kanak-kanak seawal usia adalah masalah anak lambat bercakap. Ada yang sudah menjangkau hampir tahun ke dua masih tidak dapat bercakap. Ini sangat merisaukan ibubapa apatah lagi sekiranya sudah habis berusaha kesana-sini termasuk Hospital kerajaan atau berubat secara tradisional.

Namun kita sebagai hamba semestinya tidak putus asa untuk mencari kesembuhan agar anak lambat bercakap sembuh dengan izinNYA. Sebagai hamba, mungkin ini adalah satu ujian dari ALLAH S.W.T untuk menguatkan lagi iman kita kerana setiap kejadian itu pasti ada hikmahnya yang kita tidak tahu.

Di samping berusaha seperti berubat di hospital atau perubatan alternatif, di sini saya kongsikan satu doa agar anak sembuh daripada masalah anak lambat bercakap. Teruskan beramal, mintak kepada ALLAH S.W.T. agar diberikan anak kesembuhan. Berikut adalah doanya:

Doa Anak Lambat Bercakap

doa anak lambat bercakap

 

Semoga entri ini iaitu doa anak lambat bercakap memberi panduan yang bermanfaat kepada pembaca semua. Selamat beramal. sekian

Baca Juga: Doa Ikhtiar Kesembuhan Penyakit

 

 

You may also read!

7 Makanan Diet Untuk Kesihatan Yang Betul Agar Kurus Dan Sihat

7 Makanan Diet Untuk Kesihatan Yang Betul Agar Kurus Dan Sihat

Saya nak kurus, Makanan Diet saya, kena buang nasi dari menu harian saya. so saya kena elakkan makan nasi.

Read More...
Kenali Jenis Jerawat Yang Selalu Tumbuh Di Muka

Kenali Jenis Jerawat Yang Selalu Tumbuh Di Muka Dan Di Badan

Mungkin semua orang pernah atau sedang mengalami masalah jerawat pada muka. Walaubagaimanapun, jerawat sebenarnya bukan sahaja tumbuh pada muka,

Read More...
ikhtiar doa sakit gigi

Doa Sakit Gigi Agar Sembuh Yang Ramai Tidak Tahu

Kali ini saya akan berkongsi dengan anda beberapa kaedah dan doa sakit gigi agar sembuh. Sebelum itu, admin nak

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu