Sharing is caring!

Pastinya penjawat awam di Malaysia tertunggu-tunggu bilakah tarikh bayaran gaji kakitangan awam pada tahun 2019 ini akan keluar. Apabila mengatahui tarikh pembayaran gaji pada tahun depan diketahui, akan memudahkan kita sebagai penjawat awam membuat perancangan awal dan dapat mengatur awal kewangan keluarga kita.

Untuk pengatahuan semua, Tarikh bayaran gaji bagi tahun 2019 telahpun dikeluarkan secara rasmi menerusi pekeliling SPANM Bil. 9/2018 melalui Portal Jabatan Akauntan Negara Malaysia (www.anm.gov.my). Selepas ini Senanglah penjawat awam menguruskan kewangan lebih awal.

Tarikh Bayaran Gaji Kakitangan Awam Tahun 2019

Dibawah adalah jadual dan tarikh pembayaran gaji bulanan penjawat awam bagi tahun 2019.

jadual bayaran gaji penjawat awam tahun 2019

Untuk mendapatkan file penuh Surat Pekeliling Pembayaran Gaji Penjawat Awam Tahun 2019 sila klik patuan tersebut:

http://www.anm.gov.my

Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada pengunjung terutamanya bagi semua penjawat awam yang selama ini ternanti-nanti tarikh pembayaran gaji bagi tahun 2019.

 

 

Sharing is caring!

mdekmalc

Seorang blogger biasa dan newbie yang minat dalam bidang penulisan blog. Ingin berkongsikan ilmu dan panduan yang bermanfaat kepada pembaca. Bersedia menerima apa-apa teguran yang membina untuk kebaikan bersama. Menulis blog separuh masa atau part time kerana kekangan masa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.