Sinopsis filem seram the nun

Sinopsis Filem Seram The Nun

Sharing is caring!

Bagi pencinta filem Seram atau Horror pastinya ternanti-nanti filem bakal pecah panggung yang bertajuk THE NUN. Filem ini sudah mula ditayangkan di semua pawagam-pawagam seluruh Malaysia. Filem ini adalah Spin-off dari filem popular The Conjuring. Berikut adalah Sinopsis Filem Seram The Nun:

Sinopsis Filem Seram The Nun

Kisah serorang Birawati atau Rahib muda telah membunuh diri secara misteri di Romania. Selepas kejadian itu Valtikan menghantar seorang Pastor bernama Burke untuk menyiasat kematian penuh misteri itu. Namun usahanya banyak rintangan dan dugaan yang menyeramkam dan berbagai kejadian misteri berlaku sepanjang penyiasatan beliau.

Cerita semakin misteri apabila Pastor Burke menghilang diri sebelum persoalan itu selesai dan misi berada dikemuncak. Setelah Burke menghilang Valtikan semakin marah dan hilang kawalan lalu menghantar orang lain untuk meneruskan misi merungkai misteri tersebut. Valtikan menghantar seorang Sister Irene dan ditemani seorang Father untuk menyambung merungkai misteri tersebut. Siapa sebenarnya Iblis Valak dalam filem ini?  Dapatkan Irene dan temannya itu merungkai misteri tersebut?

 

Bahasa: Inggeris
Sarikata: Melayu / Cina
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 6 September 2018
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 36 Minit
Pengedar: Warner Bros. Pictures
Pelakon: Taissa Farmiga, Demián Bichir, Charlotte Hope
Pengarah: Corin Hardy
Format: 2D, IMAX 2D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX, 4DX

 

Sharing is caring!

mdekmalc

Seorang blogger biasa dan newbie yang minat dalam bidang penulisan blog. Ingin berkongsikan ilmu dan panduan yang bermanfaat kepada pembaca. Bersedia menerima apa-apa teguran yang membina untuk kebaikan bersama. Menulis blog separuh masa atau part time kerana kekangan masa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.