Sharing is caring!

Senarai Portal Online Cari Kerja Kosong Di Malaysia  –  Bagi yang belum mempunyai pekerjaan, Portal online cari kerja kosong adalah pilihan terbaik. Banyak peluang-peluang kerja kosong di sektor awam atau swasta masih terbuka luas. Ia bergantung kepada usaha seseorang itu untuk hidup berdikari dan mencari kerja kosong dengan kemampuan ataupun minat yang ada. Iklan-iklan berlambak terutamnya iklan online di internet memaparkan pencarian pekerja yang berminat dengan syarikat mereka.

Bagi Membantu anda yang belum mempunyai pekerjaan dan sedang cari kerja kosong, Artikel ini akan memberikan info senarai portal yang menyediakan maklumat atau iklan kerja kosong secara online.

Masa kini mencari sesuatu pekerjaan atau mencari kerja kosong bukan lagi sesuatu yang susah. Dengan peredaran teknologi seperti media masa dan laman sesawang, amat memudahkan kita untuk mencari maklumat termasuk mencari kerja kosong.

Baca JugaMana Satu Pilihan Anda Kerja Kerajaan Atau Kerja Swasta?

Mencari kerja kosong melalui online adalah cara yang paling mudah dan santai. Tidak perlu ke sana kemari untuk cari kerja kosong. Semuanya ada dihujung jari anda. Terdapat banyak portal-portal untuk memudahkan anda mencari kerja kosong dan iklan iklan sentiasa dikemas kini setiap hari. Di antara portal laman web di Malaysia untuk mencari kerja kosong adalah:

Senarai Portal online cari Kerja Kosong

1. Jobsmalaysia

portal cari kerja kosong online

Laman web ini adalah milik kerajaan Malaysia. Portal ini adalah di bawah Kementerian Sumber Manusia.

 

2. Malaysiabar

portal cari kerja kosong malaysiabar

Portal untuk graduan mencari kerja kosong yang berkaitan dengan undang-undang serta mengandungi informasi dan berita undang-undang di Malaysia.

3. Jostreet

portal cari kerja kosong jobstreet

Jobstreet merupakan sebuah portal menyediakan iklan-iklan kerja kosong di malaysia. Portal ini diiktiraf oleh Kementerian Sumber Manusia.

4. SPA Malaysia

portal cari kerja kosong spa

Portal milik kerajaan Malaysia yang membantu mereka untuk cari kerja kosong untuk diserapkan ke sektor awam. Pemohon boleh memilih mana-mana pekerjaan yang mempunyai kelayakan dan mengikut keputusan akademik. Semakan keputusan temuduga boleh disemak di portal berkenaan.

5. Jobscentral

portal cari kerja kosong jobscentral

laman yang popular di kalangan masyarakat untuk mencari kerja kosong. Portal ini juga antara portal yang paling aktif pencarian kerja kosong di MalaysiaU

Untuk masuk ke 5 portal cari kerja kosong di atas dan juga mendapat informasi penuh, terus sahaja klik link tersebut. Semoga perkongsian memberi manfaat kepada anda yang sedang cari kerja kosong.

Sharing is caring!

mdekmalc

Seorang blogger biasa dan newbie yang minat dalam bidang penulisan blog. Ingin berkongsikan ilmu dan panduan yang bermanfaat kepada pembaca. Bersedia menerima apa-apa teguran yang membina untuk kebaikan bersama. Menulis blog separuh masa atau part time kerana kekangan masa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.