Sharing is caring!

Semakan Keputusan Peperiksaan Anak Melalui Saps Ibubapa – Ibubapa boleh menyemak keputusan ujian dan peperiksaan terkini dan yang telah lalu melalui Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah untuk Sekolah Menengah dan Sekolah Rendah. Sistem SAPS ini amat memudahkan para ibubapa untuk menyemak atau mengetahui keputusan peperiksaan termasuklah peratusan, kedudukan dalam kelas dan kedudukan dalam darjah.

Ibubapa boleh menyemak keputusan peperiksaan murid Sekolah Rendah Dan Sekolah Menengah merangkumi Peperiksaan Percubaan, Ujian 1, Peperiksaan Awal Tahun, Ujian 2, Peperiksaan Akhir, Keputusan UPSR, PT3 dan juga Keputusan SPM.

Di bawah adalah link menuju ke portal  Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS):

Klik Patuan di bawah.

https://sapsnkra.moe.gov.my/ibubapa2/

Baca Juga: Cara Semak Keputusan Peperiksaan Anak Melalui SAPS Online

Sila pastikan No KP anak di isi dengan betul untuk melihat keputusan peperiksaan. Semoga artikel ringkas mengenai SAPS ibubapa ini bermanfaat pada semua.

Sharing is caring!

mdekmalc

Seorang blogger biasa dan newbie yang minat dalam bidang penulisan blog. Ingin berkongsikan ilmu dan panduan yang bermanfaat kepada pembaca. Bersedia menerima apa-apa teguran yang membina untuk kebaikan bersama. Menulis blog separuh masa atau part time kerana kekangan masa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.