Sharing is caring!

Malaysia Bertemu Thailand Separuh Akhir Piala AFF Suzuki – Tahniah kepada pasukan bola sepak kebangsaan Negara kita kerana layak dan mara ke pusingan separuh akhir bertemu dengan negara Thailand selepas membenam pasukan Myanmar di stadium Bukit Jalil dengan jaringan 3 berbalas 0 pada aksi dalam kumpulan Sabtu lalu (24.11.2018).

Malaysia akan bertemu dengan pasukan Thailand pada aksi pertama 1 Dis 2018 di Stadium Bukit jalil jam 8.45 malam waktu malaysia dan akan bertemu kembali pada tanggal 5 Dis 2018 jam 800 malam di Stadium Nasional Rajamangala.

Marilah bersama-sama memberi sokongan kepada pasukan bola sepak negara kita agar dapat menewaskan pasukan geragasi asia tenggara iaitu Thailand pada perlawanan pertama dan kedua, seterusnya akan mara ke final bertemu dengan pemenang perlawanan di antara negara Philipina dan Vietnam.

Keputusan semasa akan di update kemudian:

Aksi perlawanan pertama di Stadium Bukit Jalil (Malaysia)

Malaysia: 0

Thailand: 0

Aksi perlawanan Kedua di Stadium Nasional Rajamangala (Thailand)

Thailand: 2

Malaysia: 2

Aggregat 2-2

Tahniah Team Malaysia kerana layak ke final kerana menang ke atas Thailand dengan kelebihan jaringan di tempat lawan. Final AFF Suzuki 2018 Malaysia akan bertemu dengan pemenang perlawanan separuh akhir di antara Vietnam menentang Filipina.

Malaysia layak ke final aff suzuki mengalahkan thailand

Sharing is caring!

mdekmalc

Seorang blogger biasa dan newbie yang minat dalam bidang penulisan blog. Ingin berkongsikan ilmu dan panduan yang bermanfaat kepada pembaca. Bersedia menerima apa-apa teguran yang membina untuk kebaikan bersama. Menulis blog separuh masa atau part time kerana kekangan masa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.