komponen gear box kereta

Kenali Komponen Kereta Anda Dan Fungsinya

Sharing is caring!

Kenderaan merupakan satu keperluan masa kini seperti kereta. Memiliki kereta dapat memudahkan kita untuk kesana-kemari untuk urusan tertentu termasuk urusan kerja, urusan keluarga dan sebagainya. Namun pernahkah anda terfikir komponen dalaman kereta anda yang selama ini begitu penting agar kereta anda dapat bergerak tanpa masalah. Entri kali ini sebenarnya saya akan kongsikan beberapa image atau gambar part atau komponen kereta yang penting  untuk sekadar menambah pengatahuan dan infomasi kepada anda.

Di bawah adalah beberapa image dalaman kereta yang sangat penting agar kereta anda berfungsi dengan baik dan dapat digunakan tanpa masalah.

Komponen Kereta

komponen pistun kereta dalam enjin

 

komponen dalaman enjin kereta

 

komponen gear box kereta

 

komponen ball bearing kereta

image dalaman kereta

kenali komponen kereta 5

komponen dalam tayar kereta

komponen front wheel drive kereta

 

jenis-jenis badan kereta

kenali komponen kereta 2

singnal untuk komponen kereta

Itulah sedikit info tentang komponen kereta. Semoga entri singkat ini dapat memberi panduan serta informasi kepada anda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharing is caring!

mdekmalc

Seorang blogger biasa dan newbie yang minat dalam bidang penulisan blog. Ingin berkongsikan ilmu dan panduan yang bermanfaat kepada pembaca. Bersedia menerima apa-apa teguran yang membina untuk kebaikan bersama. Menulis blog separuh masa atau part time kerana kekangan masa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.