Sharing is caring!

Informasi Dan Panduan Di Portal Jobsmalaysia –  portal milik kerajaan Malaysia. Portal ini adalah di bawah Kementerian Sumber Manusia dan fokus utama adalah memberi peluang kepada penggangur atau graduan mencari kerja kosong dengan mudah. Portal Jobsmalaysia memberi kemudahan kepada pencari kerja untuk mendapatkan peluang pekerjaan yang bersesuaian. Yang lebih menariknya kesemua kemudahan yang disediakan oleh Jobsmalaysia adalah percuma. Entri kali ini saya akan beri sedikit atau secara ringkas tentang Portal ini

Link Ke Portal Jobsmalaysia – Klik Di Sini

cari kerja kosong di portal jobsmalaysia

 

Berikut adalah statistik bilangan pencari kerja, majikan baharu, jawatan kosong dan penampatan sehingga hujung bulan oktober 2018. Statistik ini menunjukkan laman web ini adalah pilihan utama pencari kerja untuk mendapatkan peluang kerja. Selain itu juga jumlah majikan yang berdaftar untuk mencari pekerja adalah tinggi.

 

statistik jobsmalaysia

Ciri-ciri Portal Jobsmalayisa seperti proses padanan kerja yang mudah dah lebih siayematik. Portal rasmi pekerja untuk pencarian pekerjaan. Merangsang pembangunan modal insan negara yang lebih inovatif dan berdaya saing serta Menyediakan informasi dan khidmat nasihat bagi membantu majikan dan pencari kerja

ciri-ciri portal jobsmalaysia

Link Ke Portal Jobsmalaysia – Klik Di Sini

Baca Juga: Senarai Portal Online Cari Kerja Kosong Di Malaysia

Gunakan kemudahan yang ada iaitu cari kerja secara online seperti portal Jobsmalaysia. ini kerana dengan adanya portal-portal sebegini dapat memudahkan anda untuk mencari pekerjaan yang sesuai untuk masa depan.

 

Sharing is caring!

mdekmalc

Seorang blogger biasa dan newbie yang minat dalam bidang penulisan blog. Ingin berkongsikan ilmu dan panduan yang bermanfaat kepada pembaca. Bersedia menerima apa-apa teguran yang membina untuk kebaikan bersama. Menulis blog separuh masa atau part time kerana kekangan masa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.