Filem Baru Upin & Ipin KERIS SIAMANG TUNGGAL

Filem Baru Upin & Ipin KERIS SIAMANG TUNGGAL

Sharing is caring!

Tentunya watak Upin & Upin sudah menjadi idola kanak-kanak Seluruh Asia. Sebelum ini syarikat Les ‘Copaque Production Sdn. Bhd menghasilkan filem Upin & Ipin yang Bertajuk ‘Geng Pengembaraan Bermula’ yang ditayangkan pada Febuari 2009. Pada tahun ini 2019, Les ‘Copaque Production Sdn. Bhd sekali lagi menghasilkan sebuah filem baru Upin & Ipin Keris Siamang Tunggal.

Sinopsis Filem Baru Upin & Ipin KERIS SIAMANG TUNGGAL

Semuanya bermula apabila Upin, Ipin, dan kawan-kawan mereka tersandung pada keris mistik di gudang Tok Dalang yang membuka portal dan membawa mereka terus ke tengah kerajaan. Semasa cuba mencari jalan pulang ke Kampung Durian Runtuh, kanak-kanak yang terganggu tiba-tiba dibebani dengan tugas memulihkan kerajaan kembali ke kemuliaannya. Dengan bantuan watak-watak dari dongeng dan cerita rakyat Malaysia, Mat Jenin dan Belalang, Upin, Ipin dan kawan-kawannya mesti mengatasi beberapa halangan yang mencabar dalam filem pengembaraan yang penuh aksi, lucu dan lucu yang dihasilkan oleh Les ‘Copaque Production Sdn. Bhd.

Upin & Ipin Keris Siamang Tunggal

Judul: Upin & Ipin : Keris Siamang Tunggal
Masa: 90 minutes
Type: Featured Film
Genre : Adventure / Family / Fantasy
Format: 2K
Bahasa: Malay/ English
Tarikh Tayangan: March 2019

Sharing is caring!

mdekmalc

Seorang blogger biasa dan newbie yang minat dalam bidang penulisan blog. Ingin berkongsikan ilmu dan panduan yang bermanfaat kepada pembaca. Bersedia menerima apa-apa teguran yang membina untuk kebaikan bersama. Menulis blog separuh masa atau part time kerana kekangan masa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.