Ciri-Ciri Webhosting Pilihan Terbaik

In BLOGGER

Di malaysia sendiri banyak penyedia hosting yang berlumaba-lumba memberikan service dan pakej yang terbaik untuk pelanggan. di antaranya hostinger.my, exabytes.my, netkl.org, yeahhost.com.my dan banyak lagi. Ciri webhosting pilihan mestilah menepati keperluan anda.

Bagi bloger pemula acapkali pening kepala nak pilih mana satu webhosting pilihan di hati. Ok di sini saya akan bagi sedikit tips² memilih hosting untuk keseauaian dengan bloger pemula.

1. pilih storage dan bandwidth yang ditawarkan.

setakat ni ada yang menawarkan minimum 500mb storage dan 10gb bandwidth. nak tahu, pakej yang ditawarkan di di atas sudah memadai untuk blogger pemula.

2. Kualiti Perkhidmatan

pilih Kualiti Perkhidmatan server reliable atau uptime yang tinggi.

3. Kos

yang ke-3 sudah tentunya harga betul tak haha.. bagi saya, kalau storage dan bandwidth tinggi kena dengan harga yang murah ini sudah memadai.

4. feedback dari webhosting

sebenarnya banyak lagi tapi nak bagi yang utama dahulu.. kalau nak tanya saya, saya pilih satu webhosting yang saya puas hati. pakej terbaik, feedback cepat dan murah..

plan yang baik dan puas hati. domain pula percuma lifetime.

di antara plan yang menarik ialah pakej mysilver x.. amat sesuai bagi blogger pemula atau baru nak up hehe. saya sendiri langgan dengan plan ni. bila traffic dan content blog akan bertambah bolehlah upgrade bagi up sikit.

senenarnya banyak lagi webhost yang menyediakan perkhidmatan hosting dengan plan² yang menarik namun setakat ni saya pilih netkl.com.

ok ini saja dapat dikongsikan buat masa ni nanti kita sambung lain masa ye. kalau ada pendapat teman-teman yang lagi power boleh tinggalkan di ruang komen.

salam..

 

#SatiqaSH

 

You may also read!

PENYAKIT DARAH TINGGI AYAHKU SEMBUH DI UMUR 60an

Pernah dengar Darah Tinggi atau Hypertension? Orang yang dah tahu tentang penyakit ini mesti rasa gerun kan sebab penyakit

Read More...

APAKAH ITU ULSER PEPTIK

Ulser peptik merupakan masalah yang sering dihadapi oleh masyarakat kita pada hari ini. Keadaan ini di mana terdapat luka

Read More...

Penyakit Ain Dalam Islam, Tanda, Punca Dan Penawar

Pernahkah anda dengar penyakit ain? mesti ramai yang tidak mengetahui penyakit ini bukan? Penyakit Ain bukannya penyakit biasa yang

Read More...

4 commentsOn Ciri-Ciri Webhosting Pilihan Terbaik

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu