Ciri-Ciri Webhosting Pilihan Terbaik

Sharing is caring!

Di malaysia sendiri banyak penyedia hosting yang berlumaba-lumba memberikan service dan pakej yang terbaik untuk pelanggan. di antaranya hostinger.my, exabytes.my, netkl.org, yeahhost.com.my dan banyak lagi. Ciri webhosting pilihan mestilah menepati keperluan anda.

Bagi bloger pemula acapkali pening kepala nak pilih mana satu webhosting pilihan di hati. Ok di sini saya akan bagi sedikit tips² memilih hosting untuk keseauaian dengan bloger pemula.

1. pilih storage dan bandwidth yang ditawarkan.

setakat ni ada yang menawarkan minimum 500mb storage dan 10gb bandwidth. nak tahu, pakej yang ditawarkan di di atas sudah memadai untuk blogger pemula.

2. Kualiti Perkhidmatan

pilih Kualiti Perkhidmatan server reliable atau uptime yang tinggi.

3. Kos

yang ke-3 sudah tentunya harga betul tak haha.. bagi saya, kalau storage dan bandwidth tinggi kena dengan harga yang murah ini sudah memadai.

4. feedback dari webhosting

sebenarnya banyak lagi tapi nak bagi yang utama dahulu.. kalau nak tanya saya, saya pilih satu webhosting yang saya puas hati. pakej terbaik, feedback cepat dan murah..

plan yang baik dan puas hati. domain pula percuma lifetime.

di antara plan yang menarik ialah pakej mysilver x.. amat sesuai bagi blogger pemula atau baru nak up hehe. saya sendiri langgan dengan plan ni. bila traffic dan content blog akan bertambah bolehlah upgrade bagi up sikit.

senenarnya banyak lagi webhost yang menyediakan perkhidmatan hosting dengan plan² yang menarik namun setakat ni saya pilih netkl.com.

ok ini saja dapat dikongsikan buat masa ni nanti kita sambung lain masa ye. kalau ada pendapat teman-teman yang lagi power boleh tinggalkan di ruang komen.

salam..

 

#SatiqaSH

 

Sharing is caring!

mdekmalc

Seorang blogger biasa dan newbie yang minat dalam bidang penulisan blog. Ingin berkongsikan ilmu dan panduan yang bermanfaat kepada pembaca. Bersedia menerima apa-apa teguran yang membina untuk kebaikan bersama. Menulis blog separuh masa atau part time kerana kekangan masa.

4 Ulasan

  1. ada jugak pakai netkl nih.. kena google dulu atau tanya orang pasal webhosting yang ok dengan tak ok.. sebab aku pun pernah terkena dapat webhosting yang ko… menyesal tak sudah.. murah tak semestinya bagus, mahal tak semestinya tip top..

      1. betul , netkl diantara yang terbaik juga.. support pun cepat juga..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *