Anda Pencinta Kucing? Ketahui Fakta Menarik Tentang Kucing

In TAHUKAH ANDA
fakta menarik tentang kucing

fakta menarik tentang kucing

Kucing merupakan haiwan kesayangan setiap orang. Hampir semua rumah mempunyai haiwan jinak ini dan kemanjaan haiwan ini menyebabkan haiwan ini sering disayang dan dibelai. Ada beberapa Fakta menarik tentang kucing yang anda perlu tahu.

Fakta Menarik Tentang Kucing

Tahukah anda jantung kucing berdegup 160-240 seminit. Apabila usia kucing itu semakin tua atau berusia, degupan jantungnya akan berkurang.

Kucing boleh menyesuaikan haba atau kepanasan disebabkan keturunan kucing berasal daripada gurun oleh itu ia boleh menerima haba dengan baik.

kucing juga boleh bermimpi sewaktu tidur sama seperti manusia. Apabila kucing tidur dengan nyenyak, otak kucing boleh mengeluarkan gelombang yang menyebabkan mimpi.

Kucing juga boleh makan makanannya tanpa mengunyah. Makanan itu juga mudah dicerna oleh kucing.

Kucing juga boleh berpeluh. kucing berpeluh bukan melalui kulitnya tetapi kucing berpeluh melalui tapak kakinya.

Pendengaran kucing juga sangat sensitif daripada manusia. Tahukah anda pendengaran kucing 65 khz, sedangkan manusia 20 khz.

Kucing merupakan haiwan pemburu yang hebat dan lebih tangkas daripada anjing. Daya survivl kucing adalah lebih lama berbanding dengan anjing sewaktu berada dalam hutan.

You may also read!

Pengalaman Berhenti Merokok, Tips Paling Berkesan Tanpa Ubat

Pengalaman Berhenti Merokok, Tips Paling Berkesan Tanpa Ubat

Pengalaman Berhenti Merokok - Tips berhenti merokok yang akan saya kongsikan ini adalah pengalaman berhenti merokok sendiri, mungkin ada

Read More...
Pitam Setelah Berdiri

Pitam Setelah Berdiri, Adakah Normal?

Pitam Setelah Berdiri - Pernahkah anda pitam atau pening setelah berdiri? atau pitam saat berdiri secara tiba-tiba? Sebenarnya situasi

Read More...
7 Bahaya stress, apa yang perlu anda tahu tentang stress

7 Bahaya stress, apa yang perlu anda tahu tentang stress

Apakah itu Stress? Adakah Stress itu bahaya? menurut Portal http://www.myhealth.gov.my Stress adalah - Stres atau tekanan adalah

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu