Anak Lambat Bercakap? Ini Doanya

Sharing is caring!

Anak adalah anugerah yang tidak ternilai bagi pasangan suami isteri. Anaklah penghibur dihati sedang duka dan kesunyian. Dengan telatah dan petah bercakap dapat menghiburkan hati para ibubapa. Namun antara masalah yang dihadapi kanak-kanak seawal usia adalah masalah anak lambat bercakap. Ada yang sudah menjangkau hampir tahun ke dua masih tidak dapat bercakap. Ini sangat merisaukan ibubapa apatah lagi sekiranya sudah habis berusaha kesana-sini termasuk Hospital kerajaan atau berubat secara tradisional.

Namun kita sebagai hamba semestinya tidak putus asa untuk mencari kesembuhan agar anak lambat bercakap sembuh dengan izinNYA. Sebagai hamba, mungkin ini adalah satu ujian dari ALLAH S.W.T untuk menguatkan lagi iman kita kerana setiap kejadian itu pasti ada hikmahnya yang kita tidak tahu.

Di samping berusaha seperti berubat di hospital atau perubatan alternatif, di sini saya kongsikan satu doa agar anak sembuh daripada masalah anak lambat bercakap. Teruskan beramal, mintak kepada ALLAH S.W.T. agar diberikan anak kesembuhan. Berikut adalah doanya:

Doa Anak Lambat Bercakap

doa anak lambat bercakap

 

Semoga entri ini iaitu doa anak lambat bercakap memberi panduan yang bermanfaat kepada pembaca semua. Selamat beramal. sekian

Baca Juga: Doa Ikhtiar Kesembuhan Penyakit

 

 

Sharing is caring!

mdekmalc

Seorang blogger biasa dan newbie yang minat dalam bidang penulisan blog. Ingin berkongsikan ilmu dan panduan yang bermanfaat kepada pembaca. Bersedia menerima apa-apa teguran yang membina untuk kebaikan bersama. Menulis blog separuh masa atau part time kerana kekangan masa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.